Party party!

God morgon!

Hoppas ni har sovit gott? Det har jag, känns som jag fortfarande är trött efter att jag va sjuk för en vecka sen. Jag brukar annars inte va så speciellt kvällstrött men det har jag verkligen varit denna veckan.

I dag ska vi spela match i Kalmar, men jag får se hur jag känner mig. Kanske inte ens byter om för då bara spelar jag och får ont igen. Ganska onödigt.
Innan de ska jag på ljusparty hos Malin på förskolan. Har varit på lite party innan men aldrig något ljusparty. Ska bli spännande.

Vad ska ni hitta på i dag?

Kram så hörs vi!

100227

Hej!

Nu var det ett tag sen igen. Har lite bloggtorka ibland men kan ju inte bara skriva för skrivandets skull så tänkte  bara berätta lite vad jag har gjort i dag :)

Har varit i Norrgårdshallen i dag och haft idrottsskolan med klass 2. Jag var en liten stand in för de andra som brukar vara med hade fått lite förhinder. Men jag kan ju det där med att lära ut handboll nu så det va inga problem ;)
Efter det så skulle jag träna fotboll med FF, de hade hunnit ut på deras löprunda innan jag va klar så jag fick ge mig ut på egen hand. Den blev inte så värst lång men varm blev jag ju och det va ju huvudsaken!
Sen gick vi in på planen och börja leka lite med bollen. Jag har haft lite känning i mitt högra lår. Tror det är en bristning. Till en början gick det bra men när vi skulle börja skjuta så kände jag mer och mer och till slut så sprack det upp igen, inte hela låret men musklen innuti :) Jag fick sätta mig på bänken och titta på.
Vet inte vad man ska göra för att det ska bli bra. Vila säger dom, helst i 1 månad. Det är väl bara att lyda annars blir man väl aldrig av med det. Tränaren tipsade om att jag skulle ringa till gymmet och få någon behandling med laser så kanske det skulle gå lite fortare. Så på måndag ä det jag som slår en pling till Andreas!

I kväll ska jag träffa Emma och Ida. Vi ska titta på melodifestivalen och äta godis :)

Vad ska ni hitta på i kväll?

C-vitaminer bra för sjuklingar!

Hej!

I dag mår jag betydligt bättre än vad jag har gjort men har ändå varit hemma en dag från jobbet så jag är riktigt pigg tills jag börjar i morgon igen.
Jag laddar upp med lite frukt just nu. Delade en banan och en apelsin i mindre bitar och la i en skål och äter med gaffel! En minifruktsallad :)

                             



Våran träning är inställd i dag, Gissa varför?  Men jag har iallafall inte tröttnat på snön än. Tyckte det va så mysigt i dag på förmiddagen när det föll fina vita flingor och solen sken.


Ha en härlig kväll!

Sjukling!

Är hemma från jobbet i dag. I går morgon vaknade jag med att jag hade ont i hela kroppen, huvudet, örat, magen och mådde illa. Så söndagen gjorde jag inte många knop låg nog mest i sängen hela dagen förutom när jag gick upp och åt 2 ostmackor och drack ett glas oboy.
Vi skulle ju åkt på hockey i lördags och det gjorde vi men när vi kom till entredörren så va det bara att vända och åka hem igen. Matchen va inställd pga av rasrisk. Men i går hade dom skottat på taket och matchen kunde spelas men då fick tyvärr Erik åka själv. Jag hade nog inte pallat att sitta där då hade jag nog somnat för när jag tog tempern i går kväll så hade jag 38,5.
I dag så har jag inte så mycket feber men det har gått över i magsmärtor istället. Det känns som jag har kramp i magen hela tiden. Kanske behöver lite mat men är ju inte sådär jättesugen på nått.

Har ni något förslag på vad man kan äta?

Kram

Insnöade!

Hej alla där ute i kaoset!
Hur mår ni? Jag mår bra trots all snö. Jag och Erik är snart insnöade totalt tror ja. Balkongräcket har nästan 1 meter snö på sig och snövallarna breder ute sig härutanför. Men trots det ska vi väl försöka bege oss utåt snart. Vi ska ut till Storeö och fika hade vi tänkte. Sen får vi se om vi åker ut till landsbro och tittar på den tredje och sista kvalmachen. Vi va där i går kväll också, då förlorade Boro på sudden deathstraffar. Så hoppas dom tar nya tag och vinner i dag!
Kvällen bjuder nog på lite god mat, snacks och melodifestivalen!

Hoppas ni får en trevlig dag och ta det lungt därute!

Kramar


Tack och bock!

                                

Det ryktas om att jag har fått Dagens ros i den lokala tidningen i dag för min insats som handbollstränare, Åk 1-3 på Bäckseda skola. Det är bara att tacka! Då var det tydligen uppskattat, hoppas att jag har lyckats värva några nya medlemmar nu då :)

I dag har jag jobbat en sväng! Sitter och väntar på att träningen ska börja kl 16 och tittar igenom bilder sen jag och Linda va i Thailand för 3 år sedan. Vill tillbaka!

Snart är det helg! Gyttans gött de!
Kram och puss

Gillar presenter!

        
                      


Det här fina väggordet fick jag av min sambo på alla hjärtans dag! Puss på dig ;)

Grattis Kalla!

Känns skönt att vi redan har fått ett GULD! Jag hörde på radion innan att en amerikans forskare i ekonomi hade tippat på att vi ska få 24 medaljer varav 4 guldmedaljer. Tycker jag låter helt ok :)
Har varit ute på en promenad i dag på fm. Jag gick östanårundan. Blev lite tung i benen mot slutet men jag klarade mig ända hem.

Nu ska jag dricka lite kaffe. Det har inte blivit någon semla än men det lär komma tror ja. Om jag får bestämma :)

Ha en härlig tisdag!

Serieseger!

I går fick jag se ett av alla våra lag i kommunen ta hem seriesegern, div 3 i daminnebandy! Jag har aldrig varit på någon av deras matcher innan så det va ju trevligt att få vara på just denna. De firade med guldhattar, champagne och segersånger.
Grattis än en gång!

I dag ska jag träffa min kära vän Frida. Va ett tag sen vi sågs men alltid lika kul. Hon bor i Jönköping just nu, inte så värsta långt från Vetlanda men tiden bara springer iväg och det känns som man bara har tid till sitt egna tyvärr! Jag kanske ska tänka till lite och ge tid åt något annat än jobb, träning och kvalitetestid med Erik.
I em ska jag träna BP igen sen har jag inte riktigt bestämmt vad jag ska göra i kväll. Har att välja emellan bio, bandy, handbollsmatch eller tv i soffan. Det återstår att se.

Vad ska ni hitta på i kväll?


Onsdagens middag!

Kycklingpaj med ruccola

Pajdeg till en vanlig pajformsize

1,5 dl vetemjöl
1,5 dl grahamsmjöl
125 g smör/margarin
2 msk vatten

Fyllning

1 grillad kyckling
2 vitlöksklyftor
1 pkt bacon
50 g ruccolasallad
3 ägg
1 dl matlagningsgrädde
2 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl riven ost
ruccola till servering

Gör pajdegen. Tryck ut degen i formen, ca 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel och låt vila i kylskåpet i ca 15-30 min. Sätt ugnen på 200. Rensa kycklingen och dela köttet i bitar. Skala och hacka vitlöken. Strimla baconen och grovhacka nästan all ruccola (spara lite till garneringen). Stek baconen och lägg de sedan på hushållspapper och låt rinna av. Lägg i kycklingen och vitlöken och låt det stekas ihop, lägg sedan i ruccolan och baconen.
Vispa ihop ägg, mjölk, matlagningsgrädda, salt och peppar. Förgrädda pajskalet i ca 10 min. Lägg i kycklingröran och strö på osten häll sedan i äggstaningen. Grädda i ca 35-40 min.
Strö över lite ruccola vid servering.

Supergod paj, helt i min smak men den va liite för torr så ni kan gärna tillsätta lite mer äggstaning så blir det perfekt.

Smaklig spis!

                          
                           Bilden är från expressen.se

Strax ska jag byta om till onsdagens höjdpunkt. F&S-pass med Emma!


Sol, bad och kändismöte!

I natt drömde jag att jag och Erik var i Thailand! Det va hur skönt som helst. Sol och bad varje dag. En av kvällarna så träffade vi på Josefine Bornebusch!
Jag blev jätteglad för jag tycker att hon är en cool tjej. Vi började prata om min just nu favoritserie "Solsidan" som hon är med och spelar "Mickan" i. Jag citerade hennes scen med räfflade morötter! :)
Ja vad man kan drömma konstigt, ibland vill man nästan att det ska vara lite verkligenhet.

I dag är jag ju som sagt ledig och började med min dag med sovmorgon. Sen har tiden bara rullat iväg. Har inte gjort  så mycket vettigt mer att ha ringt till arbetsförmedlingens kundtjänst.

I kväll kör vi ett corepass och handbollsträningen efter de. 

                                 

God kväll!

Vad gör ni en måndagskväll som denna?
Vet ni! Jag har tränat fotboll i dag, men det kändes faktiskt ganska bra trots att jag inte har rört en fotboll på ca 2 år! Så snart blir man en av VFF dam igen, men vi kommer ju säkert bli några från det "gamla" gänget så det kommer bli bra tror ja,  spel i Div. 5!

Satt och slötittade på Familjen annorlunda innan. Jag gillar verkligen Jörgen i fam Älvdalen. Han är så himla coollugn och snäll trots allt stök och bök som det är i en familj med 10 barn eller hur många dom nu är.
Men jag håller med en av tjejernas kommentarer: Hon va trött på att ta hand om sina småsyskon, det va ju faktiskt hennes mammas och pappas barn inte hennes så då får dom skaffa en barnvakt för hon inte vill ta ansvar. Stämmer ju ganska bra faktiskt. Hon är ju själv ett barn!

Sitter och funderar på vad jag ska hitta på i morgon. Är ledig men tror jag ska började dagen med en sovmorgon iallafall ;)

Kram på er

Gameday!

I dag spelar vi våran andra match i uppflyttningsserien till Div.2. Motståndarna är Sävsjö/Eksjö. Vi har förlorat alla matcher mot dom denna säsongen så nu är det tredje gången gillt!
Önskar mig själv och resten av laget lycka till! :)

Vad tyckte ni om Melodifestivalen i går då?
För det första så va det ju helt klart rätt låtar som gick vidare till Globen. Sen undrar jag varför man tar med massa ballader som bidrag. Själv tycker jag ju att låtarna ska va lite fart i annars så är den ingen melodifestivallåt.
Min favorit var ändå Salems bidrag!

Nu ska jag packa lite och förbereda mig inför matchen.

Ha en skön söndag!

Hela Svergies fest!

                                         



Kvällens meny!
                                                                    

                                                            Varmrätt:

                            Marinerad
Fläskfilé med klyftpotatis och bearnisesås
                                                                     
                                                            Dessert:

                                               Vaniljglass med chokladsås




Trevlig kväll!  Puss & kram


Grubblaren!

I går när jag och Erik hade gått och lagt oss så ligger vi och läser en sväng, han en bok och jag min IFormtidning. Efter ett tag så bestämmer vi oss för att försöka sova och släcker lampan. Som vanligt (jag iallafall) så ligger man och vrider och vänder sig och bara väntar på att man ska somna, då frågar jag Erik:
- Du, tänker du aldrig på någonting innan du ska somna?
- Nej? jag bara tänker på att jag inte kan somna.

Jaha tänkte ja, varför är alla killar så? Jag kan ju tänka på allt mellan himmel och jord innan jag somnar. Allt från vad som har hänt under dagen till vad som står i min kalender som jag måste uträtta och vad jag ska ha på mig för kläder dagen efter! Brukar sluta med att jag hämtar mitt headset och lyssnar på karlavagnen och då brukar jag till slut somna in.
Men jag har iallafall konstaterat att tjejer grubblar ju verkligen mer än vad killar gör och det kan verkligen inte vara positivt, ganska jobbigt ibland!

I dag ska jag iallafall ha en superfredag! Den bjuder på lunch med vänner, Body pump i eftermiddag och kvällen avslutas med hockey i Landsbro.

Ha det underbart alla mina sötingar!


Uppsägning vs påbörjan!

I dag har jag sagt upp min prenumeration på tidningen IForm. Har haft den hem i min brevlåda i ca 2 år men känner att den inte ger så mycket rolig information längre så sa därför upp den innan.
Men man kan ju inte bara sluta att läsa tidniningar så jag beställde istället 4 nr av tidningen Topphälsa! Har läst den lite på jobbet och tycker att den ger hyffsat med bra info, annars är det ju bara att byta tidning. 



                             

I dag är jag ledig från jobb och det känns ganska skönt faktiskt! Unnade mig en sovmorgon och en god frukost. Strax ska jag åka ner på stan med syrran och handla lite och kika in i en blomsteraffär som har rea!
 
Ha en härlig torsdag!

Godmorgon världen!

Hur har ni det där ute? Jag börjar få mer och mer ångest över min arbetslöshet, Ok jag har jobb på förskolan ganska ofta men vill ha ett fast jobb och en stabil lön. Kan ju säga att jag inte är sådär jätteflitig på att söka massa jobb men jag har ju tydligen planer på att plugga lite. Just nu vill jag bara att min framtid ska vara klar så jag kan leva för dagen.
När man vaknar varje morgon så känner jag en sorts press på mig och den vill jag få bort, men det finns ju bara en person som kan göra något åt det och det är ju JAG SJÄLV!

Hoppas ni har haft en bra helg annars. Jag har varit på revyn och den va helt ok. Tycker dock att vissa sketcher saknade en riktig poäng i slutet, men annars va den bra. Baletten va ju superduktig som vanligt och blir alltid lika avundsjuk när jag ser dom. Har alltid drömt om att få vara med där ända sen jag va liten :)

Ha en härlig måndag!



RSS 2.0