Fredag!

Hej!

Är hemma efter en runda på stan med Linda. Det finns ju ingenting snyggt i affärerna just nu. Längtar bara till de riktiga höstkläderna kommer så man kan köpa massa mysiga koftor i höstiga färger!
Strax ska vi äta lunch i dag blir det två stekta ost och baconkorvar med bröd :) Svärföräldrarna kommer hem i dag också, ska bli kul och träffa dom igen va ett tag sen nu.

Funderar på vad vi ska hitta på i em/kväll? Ska åka förbi mamma sen och se hur hon har det, tycker verkligen synd om henne och jag förstår hur olyckan spelas om och om i hennes huvud hela tiden. Usch fy ja.

Det är marknad i Virserum i helgen, kanske skulle ta en sväng dit sen, man hittar ju alltid nått.
Nu ska vi käka.

Ha det bra!
Kram Anna


Livet kan vända snabbt, Ta vara på varandra!

I går  fick jag uppleva att livet kan vända snabbt, det var när jag hörde att min mamma hade varit med i en mc olycka där två var svårt skadade och en man dog. Men min mamma hade änglavakt. Hon klarade sig ur olyckan utan en skråma.

Det får en verkligen att tänka efter när det händer något sånt här, att man ska ta hand om varandra och att man ska ta till vara på varje dag som kommer.

Borta bra men hemma bäst!

Fast vi är inte hemma på riktigt än, bor ute hos Eriks föräldrar några dagar och tar hand om Mollan. Så skönt att bara va just nu känner jag, det har varit en ganska händelserik vecka men nu går jag bara runt här och plockar lite tvättar, läser lite tidningar.
I mån ska jag träna Body Pump igen. Guuuuu så skönt det ska bli, känner att man har lagt på sig lite semesterkilon nu över sommaren men till hösten ska dom bort :)

Kram på er

Ångest!

Har varit på Väla i dag och shoppat... igen. Asså nu har jag faktiskt lite ångest varje gång jag tar upp plånboken och betalar med mitt visakort. Räknade ut innan att jag har gjort av med 4500 på en vecka men då har vi ju faktiskt varit på Ullared och massa outlets. Ska försöka samla ihop allt när jag kommer hem och ta en bild så ni får se allt jag har köpt :)

Grattis Sara! såg precis när hon tog VM-guld, tänk om man hade gått så långt i sin idrott, men det kanske inte är försent än?

Nu ska vi snart gå och spela minigolf, just de får väl bli golfproffs så att jag kan försörja mig med det och köpa allt jag vill ha i hela världen.

Kram på er


bryter inga regler

Varje söndag så brukar jag och Erik ligga framför tv4+ och titta på "Vad blir det för mat?" med Per Morberg, och så också i kväll även att vi har semester.

Det har varit en ganska händelserik helg, det har varit festival i Helsingborg så vi har varit därinne varje kväll och ätit massa god mat, gått på konserter och blivit blöta av allt regn :)
I går när vi precis hade ställt oss för att titta på Svenska akademien så öppnade sig himlen, det bara öste ner och vi blev dyngsura men vi blev inte så sura för det för bra musik hade vi ju.

I dag har vi tagit en låång sovmorgon, jag har nog inte sovit så länge på? ja det är nog nästan ett halvår men skönt va de :)
Efter frukosten så tog vi bilen ut på vägarna för att leta efter Flinkmans café, ni vet han den tjocke som är med i After dark. Vi hade inte nån som helst aning vart det låg men vi svängde lite höger och lite vänster och vips så bara va det där :)
Det låg väldigt fint med en fin utsikt, Vi fikade lite och kollade på loppmarkanden som dom hade, tyvärr så va inte boden öppen med alla hans scenkläder, det va lite tråkigt annars kanske man hade köpt sig en snygg klänning ;)

I mån ska vi åka till Väla och shoppa lite sen på tisdag bär det hem till de mörka skogarna igen.
Vi ska vara hundvakt åt svärföräldrarnas Mollan. Hoppas på fint väder så vi kan ligga på bryggan hela dagarna och lapa massa sol!

Ha det underbart

Sista kvällen med gänget!

Nu har vi bunkrat upp med massa god mat och dricka som vi ska ha till kvällen. I mån åker vi åt skilda håll. Vi ner mot skåne och dom andra uppåt  landet.
Vi ska ha en galen kväll, men kan det bli mer galet än vad det redan har varit?! hmm det kan man undra.

Kram på er

The best ever

Ni behöver inte leta längre! Jag har hittat den godaste köpebearnaisesåsen på hela jorden, Tack Erik Lallerstedt. Den smakar verkligen som den man får på restaurang. Och så tycker man att blå bands eller knorrs såser är goda men dom kan ju bara slänga sig i väggen :)

Ett hett tips: Köp den!



I mån åker vi med Carro och Mack till Falkenberg och skreacamping, men först ett besök på Ullared.
Vi stannar i Falkenberg tills på fredag sen åker vi ner till skåneland och bosätter oss i pappas lägenhet i några dagar. Förmodligen tills på måndag/tisdag.  Vi ska på många utflykter men dom får ni höra mer om när vi kommer hem.

Nu ska jag sätta igång och packa men första ett parti yatzy med Erik.

Ha det underbart, Kram på er


Lördag!

I dag har vi spelat golf...IGEN :). Vi spelade med Eriks bror och hans fru, det gick bra för oss allihopp och jag fick ihop tillräckligt med poäng för att flytta bak till röd tee.
Så i mån när vi spelar mad Carro och Marcus så är det rött som gäller.

I kväll ska vi ut till Storeö och svärföräldrarna och grilla, vi spelar nog ett parti Liverpool också.

Ha en bra lördagskväll.

Ändrade planer

Vi åkte till Öland i dag istället, Erik hade lite kvar att snickra på sin farmors hus i går så trippen blev i dag. Vi fick sällskap av Eriks kusin Henke också så vi har haft en trevlig dag på köpingsviks sandstrand. Men det tråkiga var att jag inte fick någon färg alls, fattar inte varför, man brukar ju iallafall bli lite röd men icke! Däremot så åkte jag med två andra kräftor i bilen hem :) I mån är det cocosolja som gäller!

             

Det är ju inte världens finaste bilder jag bjuder på men det får ni leva med :)

I mån ska jag och Erik åka ut med båtan på Grumlan och sola och bada, härligt! På eftermiddagen blir det en runda på golfbanan, måste ju hålla uppe annars blir man ju inget.

Puss på er

Grattis Vickan!

I dag fyller våran kära kronprinsessa år, det firas ju självklart med pompa och ståt men jag har inte firat :)
Jag har istället städat lägenheten och mitt i det så åkte jag ut till Eriks farmor med svägerskan och åt middag, Smidigt!

I kväll har jag bestämt att vi ska äta tacopaj och titta på allsång på skansen, vi har som en tradition att alltid äta något gott till allsången och så får det bli i dag också.
I mån ska det ju bli fint väder så jag tror vi ska åka över till Öland och sola och bada. Färjestaden here we come!



     

hey ho, let´s go!

Vet ni vad vi har fått hem på datorn, Spotify! det är ju superbra, har allt man vill lyssna på. Erik hittade massa sköna countrylåtar innan som vi stog och dansade till i vardagsrummet :)
Annars har vi bara spelat golf i dag, jag hade ju missförståt poängräckningen från svartgul så nu är det bara att räkna om igen, jag hade ju hur bra poäng som helst innan men nu får jag jobba för dom lite mer.

Nu ska jag titta på beck.

Kram på er

Semester!

Äntligen har min käre man semester! slipper jag vara ensam på dagarna :)
Denna veckan lär vi ju hålla till ganska mycket på golfbanan. I mån ska vi ut 18 hål med Eriks bror Johan och efter kl 17 ska jag och Carro ut med våra faddrar, Erik och Henke men då blir det nog bara 9.

Nästa vecka bär det av på riktig semester. Vi ska till Falkenberg med Carro och Marcus och hyra stuga på skrea vilket jag ser fram emot mycket :) på fredagen åker vi ner till skåne och ser till pappas lägenhet och kolonistuga. Stannar där så länge det är fint väder, skönt och komma hemifrån men lika skönt och komma hem tillslut. Borta bra men hemma bäst.
 
Nu ska jag lägga mig i sängen och ladda för i morgon, lite nervös faktiskt.

Puss på er

Härligt!

Fan va skönt, klarade alla testerna på golfen i dag. Det va både puttning, chipping, bunkerslag och slag med 7:an. 5/10 bollar skulle sitta rätt och jag va på bra marginal på allt :)

Va trött jag va i dag på morgonen när jag skulle gå upp. Åkte hem från Hultsfred i går kl 1 på natten, jag ska aldrig mer köra bil på natten, riktigt trött va jag, men bra band såg vi. Tycker nog ändå att The sounds och mando dioa va bäst. Vi skulle sett Timbuktu men då hade väl somnat på vägen hem.

I dag händer det nog inte mycket. Regnar ute och trött efter en intensiv vecka. Blir nog film och god mat i soffan i kväll.
Kram på er därute

Mållös

Varje dag tänker jag, Vad vill jag bli när jag blir stor? men jag tänker och tänker och kommer aldrig på det. Nya idéer varje dag. Fasen va svårt det är. Börjar få lite panik, alla säger att man har tid på sig men ändå så känns det jobbigt att vara mållös.
Snart kommer hösten och mörkare tider. Ska jag gå här hemma och vänta på att någon ger mig ett jobb? Men tycker det är skitsvårt att ta tag i. Kan inte någon vuxen erfaren person planera upp mitt liv så jag vet vad jag har att sträva efter.
Usch det är inte lätt.

I mån är det fredag! Jag ska ut till golfbanan och träna några timmar på fm sen hem, äta duscha och ta bilen till festivalen. Jag har bestämt att inte dricka något där för jag måste vara pigg och allert till testerna på lördag. Skönt och ha bilen stående för då kan man förvara massa varma kläder och ha att ta på sig om det möjligtvis regnar ;)
Nu ska jag lägga mig i sängen och plugga golfregler.

Kram och puss


Ont i kroppen

Ännu en dag på golfbana, och i dag var jag verkligen varit där hela dagen. Kurstid mellan kl 9-14.30, efter det åkte jag och Erik ner och va där till kl 18. Men jag känner framsteg och det är kul.
Nu har vi ätit lite middag, i dag blev det grillning av kyckling och egen potatissallad. Nu ska jag vi dricka kaffe och titta på film, gissa vilken...... den ofrivillga golfaren med Lassa Åberg.

I mån är det sista dagen innan de stora testen på lördag, lite nervös faktiskt, men hoppas att jag klarar de.

Ha en trevlig kväll


Golfvett, utslagsposition och poäng!

Min första dag på golfbanan va helt ok. Precis pluggat klart det som våran käre pro Bånge gav oss i läxa tills i mån. Sitter och väntar på Erik nu för att åka ut  och slå några hinkar till. Måste ju ha lärt mig grepp och utslagsposition tills i mån också. Det där med hcp och poäng var inte riktigt min grej, jag måste be Erik att få några privatlektioner.
Ser fram emot denna veckan och längtar tills jag får the green card i handen så vi kan åka ut och golfa ihop.




I kväll vet jag inte riktigt vad som händer. Antingen blir det kubb i Sarahs trädgård, hotellet med Caroline eller löprunda i skogen.

Kram på er

Promenad

God kväll.

Värst vad det har regnat i kväll och vet ni vad Erik kom på? att han kanske hade glömt och ta bottenpluggen ur båten. Vi va tvugna att åka ut och kolla så den inte låg på botten, vi hade tur  men vi blev lite tveksamma när vi kom fram och såg att akten låg ovanligt mycket i vatten men vattennivån hade höjts så mycket.
Svärmor va på väg ut på promenad med Mollan så vi föjde med, skönt med kvällspromenad som nästan varade en timme :)

I mån är det första dagen på golfkursen. Ska bli spännade men är lite nervös. Men på lördag har jag gröna kortet :)
Nu ska jag lägga mig och läsa lite ur min bok. Just nu läser jag stenhuggaren av Camilla Läckberg.

Tack för i dag

Omelett

Tar en paus ifrån städandet och plockandet blev ju lite hungrig :)  det får bli en enkel omelett med tomat,lök och salami. Erik kommer hem från jobbet kl halv fyra och då ska maten stå på bordet ;)  I dag blir det lax med potatis och romsås.

I dag är det träning igen, BP kl 16.50. Känns skönt och träna. Va ute och gick i ca 45 min innan också.

I dag är det ett riktigt varainneväder, regn och regn. Funderar på att lägga mig i soffan sen och sätta på en film.

Kram


Kosta outlet

Hej!

Efter jag hade hämtat Erik på golfbanan så kom han med ett ypperligt förslag, vi åker till Kosta outlet och shoppar. Jag tyckte det va en mycket bra idé.

Med en glass i handen så far vi i väg till Kosta. När vi väl är framme så ser vi att det knappt inte finns någon plats på hela parkeringen (de hade visst 2-årsjubileum denna helgen) vi åker några varv men till slut efter en sväng så fanns den där, bara att köra rakt in :)
Vi fick med oss ca 5 påsar hem med massa fina saker i.

När vi kom hem så åker vi ut till Storeö för att grilla och därefter fiska en stund men det började regna så det blev bara grillning och tennis på tv.

Har haft en väldigt trevlig dag! Här kommer lite bilder på det vi/jag handlade.



Världens finaste tallrikar. 6 st av varje och 6 glas till det, 2 dukar.



Äntligen! Jag har mina röda stövlar :) klännig och väska. 

A Strid

Trött på att ;)

Usch är så trött på hotellet nu. Varit där tre dagar i rad nu och ska INTE gå dit på ett tag. Samma visa varje kväll. Ne nu får det va slut på det här på ett tag. Iallafall tills nästa helg. 

Vad händer i dag då? Jo Erik är och spelar golf och han ringer väl till mig snart då får jag ta bilen och åka och hämta honom. 
Sen blir det väl ganska lugnt, städa och plocka lite här hemma. Laga lite mat och i kväll kanske det blir någon aktivitet som t.ex träning, promenad, minigolf?

Veckan är faktiskt fullbokad. Skönt efter att vara arbetslös i nästan 2 månader nu. 
Tisdag börjar golfkursen och håller på onsdag, torsdag och lördag. Innan den är slut så ska jag ha hunnit med ett besök på Hultsfred, ser jag fram emot riktigt rejält :) Upp lördag kl 8 för att köra sista passet på kursen, efter det bär det i väg till Öland för utgång på Strand.
Sen är ju veckan slut, kommer bli en rolig vecka.

Kram på er
 


Sushisug

När man för en gång skull ska äta sushi så är det ju självklart stängt pga ägarbyte :(
Jaha vad ska vi äta i kväll nu då? Finns ju inte så mycket att välja på här i stan så kanske hotellets buffé?

Är hemkommen efter en dag med sol och bad i Lammåsa. Det va mestadels sol men åskan mullrad runt omkring oss.

Erik är på fest med jobbet i dag, dom har inte haft nån gemensam fest på de 2,5 åren jag jobbade där så det är ju typiskt att dom fixar det nu när hälften har gått hem men bäst och hålla i pengarna i dessa tider ;)

Ska strax hoppa in i duschen och sen ringer jag Caroow och så bestämmer vi hur vi ska göra.

Puss

Hultsfred bokad!

I går bokade jag och Erik endagsbiljett till Hultsfredsfestivalen. Vill tacka min vän Viktoria för att vi gjorde detta :) 
Jag tar ju grönt kort kurs nästa veckan så kan inte åka hela festivalen men på fredagen va det mycket bra artister också.

T.ex Lars Winnerbäck. a camp. the sounds. Anna Ternheim. Mando diao. Markus Krunegård. Timbuktu

Det va ju några år sedan jag va på festival nu men kan minnas att det är mycket roligt., men har nog blivit lite bekväm av mig så jag vill inte sova i tält. Vi åker ju hem på natten och sover i våran egna säng.

I går var jag och Carro på hotellet och drack lite öl/vin/drinkar. Först satt vi med hennes syster sen framåt kvällen så gick vi bort till ett annat Vetlandagäng.
I dag ska jag följa med Lisa och hennes kompisar ut nånstans och sola och bada. Vill helst slänga mig i vattnet på en gång nu!

Kram på er

Rösa rules :)

Tacka vet jag närodlat, har köpt jordgubbar från Öland nu dom senaste dagarna men tyckte i dag att jag skulle stödja rösas jordgubbar, åh gud vad mycket godare dom va! Ska alltid köpa dom i fortsättningen :)



Sitter just nu på balkongen i skuggan och bara njuter av vädret :) Ska träna BP i kväll och efter det ska jag ta med Carro ner på golfbanan, kursen börjar ju nästa vecka och vi måste ju ha övat lite innan de.

I mån ska jag och Ida åka till Ramkvilla och sola och bada. Skönt och åka i väg och se lite annat än Östanå men iofs så ser väl Ramkvilla likadant ut :)

A Strid

Beachen here I come!

Dax och packa väskan och cykla ner till Östanå och lägga mig på bryggan! Har varit två dagar med moln och skit så har inte kunnat sola fullt ut men i dag är det supersol :)

Ha det underbart.


Greppar ordförandeklubban

I dag greppar Sverige och Fredrik Reinfeldt ordförandeklubban i EU.
37 nya lagar träder också i kraft.
Tycker det är lite häftigt att vi får sitta längst fram i plenissalen och slå för olika saker som bestäms.

Nu ska jag cykla bort till Maxi och köpa ingredienser till mina bullar jag ska baka i dag. Bilder kommer senare :)

So long



RSS 2.0